lauantai 27. joulukuuta 2014

Pakkasvarustusta

Heti muistiin päivän juoksuvarustusta, koska oli suhteellisen onnistunut. 8 km oli matkana. Hitaasti mentiin ja pakkasesta johtuen nähtävästi sykkeet nousevat samalla tavalla kuin kesähelteelläkin. Mittari näytti lähtiessä -9 astetta, ei pahasti viimaa. Mutta kaunista, niin kaunista. Iltavalaistuksessakin.

Yläosassa kolme kerrosta: kerrastopaita alimmaisena, thermojuoksupaita seuraavana ja päällä talvijuoksutakki. Käsivarsista meinasi tulla näin hitaasti juostessa kylmä, joten jotkin hihattimet on kehiteltävä. 

Alaosaan riitti kaksi kerrosta: kerrastohousut ja thermojuoksuhousut. Kun ei ollut viimaa, en kaivannut enää erityisiä windstoppereita. Korvaisikohan kaksi lämpökerrosta kokonaan moiset?

Päässä jo aiemmin esittelemäni juoksupipo - villaista hieman kaipasin. Tai sitten kypärähuppua alle, vaikka posket vielä pysyivät lämpinä matkassa. Käsissä kahdet sormikkaat toimivat hyvin. Jos lenkki olisi jatkunut vielä pitkään, toiset olisin ehkä ottanut pois...

Yksi parhaista ostoksistani pitkään aikaan: villasekoitesukat! Maastohiihtoon kehitetyt, mutta myyjän juoksuunkin suosittelemat. Mahtava tunne, kun varpaat pysyvät läpi lenkin lämpiminä. Huomaan kiinnittäväni siihen jopa huomiota kesken askelluksen. Toki goretexkengät auttavat myös asiaa. Mutta pidempään noista on iloa kuin niistä joulukoristeista ja -kynttilöistä, jotka jätin sukkien ja kerraston takia hankkimatta. ;) 

Huomiseksi on luvattu vielä kylmempää ja ajatuksissani on juosta pitkä, 20 km lenkki. Jostain on kaivettava ohut villapaita vielä lämmittämään ja kauluri. Haluaisin myös tehdä itselleni vanhasta villapaidasta lyhyet shortsit. Trikoiden päällä käytettäväksi. Olisivat söpöt ja lämmittäisivät vielä lisää. 

Mietin myös, miten juoma pysyy mukana jäätymättä, entä geelit ja jaksaako puhelin toistaa musiikkia vielä kun kylmä alkaa vaikuttaa... Kaikkia kun en saa takin alle lämpimään mukaan. 


Ei kommentteja: