sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Syysjuoksuja

Sen verran hektinen viikko, että etukäteen ajateltu paluu neljän lenkin viikkorytmiin typistyi kahteen. Tosin molemmat pirteitä kymppejä ihanissa syysmaisemissa. Se on ollut jo pitkään yksi tavoitteeni, että kympin voisi juosta melko vaivattomasti. Vähitellen alkaa niin ollakin. En meinaa saada tarpeekseni noista värikkäistä puista, lehdistä lenkkareiden alla ja sopivan hapekkaasta ilmasta. Syksy on ehdottomasti lempivuodenaikani pimenevistä illoista huolimatta - tai ehkä juuri niiden ansiosta. :)

Tänä vuonna fiilistä lisää vielä se, että edelleen on riittävän lämmin, jotta voi juosta capreissa ja pitkähihaisessa juoksupaidassa. Viikon ensimmäiselle kympille erehdyin laittaa juoksutakin - oli tuulisen oloista ja lämpöasteitakin vain 8. Ahdistavan kuumahan siinä tuli, mikä näkyy vaikeutena pitää sykkeet kurissa. Stressistähän moinen ei tietenkään johtunut. ;) Voi tosin olla, että tarvitsisin myös uuden juoksutakin. Tuo olemassa oleva kun ei ole niitä hengittävämpiä. Vaikka on verkkovuorikin, jonka kuvittelen pitävän päällikankaan irti ihosta. Ei taida ihan toimia.

Minulle on ilmaantunut vähän hassu ongelma. Juuri kun olin päättänyt, ettei vielä mietitä kevään tavoitteita. Että nyt vain juostaan ja juoksennellaan. Ihan fiiliksen mukaan. Mieli kuitenkin pelaa miten pelaa. Nyt se on keksinyt, että Pariisin maraton juostaan maalis-huhtikuussa... Arvatkaa olenko osannut mitään muuta ajatella juostessani?

Mutta ensi viikolla vihdoin neljään juoksukertaan. Kaikki tasavauhtisia peruslenkkejä. Paitsi, jos kaikki menee hyvin, voi se tähän astisen elämäni pisin lenkkikin tulla heitettyä jo nyt. Silloin mennään hitaasti... Moisen testin kuitenkin itseltäni vaadin ennen kuin noille keväthaaveiluille annan yhtään lisää liekaa.

Ihania syysjuoksuja - pitää muistaa ottaa kamera mukaan lenkille... :)

Ei kommentteja: