perjantai 22. elokuuta 2014

Lehtiä, tapahtumia ja tajunnan virtaa

Ennen sohvapöydälläni tapasi olla pino muoti- ja naistenlehtiä. Pitäisi ehkä olla vieläkin. Viime keväänä ne saivat kuitenkin väistyä Juoksija-lehden tieltä. Pidän tätä hurahdukseni pahimpana merkkinä. Enkä yksin sitä vaan, että odotan myös malttamattomana uuden lehden ilmestymistä jo hyvän aikaa etukäteen. Mikä ilo, kun kolahtaa postiluukusta. Eilen saapui, tänään perjantaina olen varannut meille kahdelle täydellisen rentoutumishetken.


Eilen kävin pitkästä aikaa hölköttelylenkillä. Hitaasti, ei niin pitkästi. Puhutaan kait myös peruskestävyyslenkistä tai palautuslenkistä. Minulle se taisi olla tuota jälkimmäistä. Pitäisi toteuttaa useammin. Vaikka pitkät lenkit ja intervallit ja muut ovatkin ihania, ne ovat sen verran rankkoja, että joskus käy mielessä, mitä hullua sitä oikein on tekemässä. Hölkötellessä on vain iloa ja hyvää fiilistä. Ei satu mihinkään, ylämäessäkään. Ei puuskututa. Tosiasiassa eilen ei oikein edes ehtinyt 6 km aikana tulla hiki. :) Päälle hyvät venytykset ja jo olen taas valmis tämän päiväiselle kovahkolle vitoselle.

Eilen ei tällä polulla näyttänyt ihan näin kesäiseltä, mutta ihanalta silti... :)
Ilmoittauduin Midnight Runiin. Odotettavissa on hikinen ilta kaupungin kaduilla. Mielenkiintoista, miten karnevaalitunnelma vaikuttaa juoksuun. Ja juoksijoiden määrä. Ja mukulakivikadut. Lähden fiilistelymeiningillä matkaan - ja tekemään viikon kovan treenin. Tarkoituksena kun on siitä parin viikon päästä juosta Tampereella syksyn puolikas. Haaveilin pitkään puolikkaasta Garda-järven maisemissa, mutta työtilanne ei anna nyt periksi. Tampere tai Garda - eikös se ole melkein se ja sama? ;) Valmistautumisaika vain lyheni reilulla kuukaudella ja siksi ei nyt ehdi varsinaisesti herkistelemään Midnight Runia varten. Etenkin pitkiä lenkkejä kaipaisin vielä parikin alle ennen Tampereelle suuntaamista.

Tämän viikon rankkasateet ovat saaneet minut ihmettelemään, mitä laittaa päälle kun sataa ja kaatamalla. Tähän asti olen onnistunut kaiken maailman sääappsien avulla ajoittamaan lenkkini poutasäille tai maksimissaan tihkusateille. Saan muuten erityisiä kicksejä siitä, jos lenkki osuu kahden saderintaman väliin, tietoisesti. :) Kahden tunnin lenkkejä voi olla vaikeampi ennustaa ja ajoittaa. Mutta ei perusjuoksutakillakaan kovin pitkälle pötkitä nyt nähdyissä keleissä. Mitä siis päälle?





2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Maarit. Olen 53v turkulainen nainen joka on hurahtanut n. vuosi sitten juoksuun. Olen niin iloinen, kun löysin blogisi. Kirjoitat juuri sellaisista asioista ja juuri sellaisella tavalla, jotka ovat omia ajatuksia ja tavoitteita lähellä. Toivottavasti jaksat jatkaa! T. Pipsa

Maarit kirjoitti...

Pipsa,
Tervetuloa blogiini, mukavaa, että löysit tänne. Tsemppiä juoksuihin! :)