torstai 11. syyskuuta 2014

Herkullista valmistautumista

Malto6 -juoma, karkki, piimäkakku, pasta ja leipä. Niistä on tämä viikko tehty. Menossa siis tankkausvaihe Tampereen puolimaratonia ajatellen, joka juostaan tulevana sunnuntaina. Tällä kertaa minusta tuntuu, etten ole niin valmis, kuin pitäisi olla. Juoksut ovat sujuneet vaihtelevasti ja työputken mukanaan tuoma väsymys viime viikonloppuna ei meinaa päästää otteestaan. Siihen vielä jonkinasteinen vatsapöpö päälle... Kyllä nämä karkit ja piimäkakut nostavat ainakin mielialaa, jos eivät muuta. ;)



Kun valmistautuminen alkaa sujua jo vanhoja tapoja noudattaen, olenkin yrittänyt miettiä, miten helpottaa palautumista. Olen jälleen samassa tilanteessa, että jossain vaiheessa juoksun jälkeen pitää hypätä auton kyytiin ja istua siinä n. pari tuntia. Viime kertaista paikkojen totaalista jämähtämistä syytän moisesta paikallaan olosta. Olen ymmärtänyt, että kompressiosukat ja -säärystimet auttaisivat ainakin jalkojen palautumiseen, joten sellaisethan oli hankittava. Runnerskirts -merkin mallistosta löytyikin sellaiset, joita voisin kuvitella pitäväni ihmisten ilmoilla ilman lenkkareitakin. Pinkit, sydämellä varustetut. Hupaisat jopa. :) Harmi, että taisin tilata sukat liian myöhään ja ne eivät tämän kisan jälkipelien pelastajaksi ehdi. Vielä on onneksi yksi arkipäivä edessä, toivotaan siis parasta. Periaatteessa lentosukat ajavat saman aseman (puristavat vähemmän, vaikuttavat samaan eli verenkiertoon), joten ehkä käyn sellaiset hakemassa kotimatkaa silmällä pitäen, jos postiluukku ei huomenna kolahda. 

On muuten aika ihanaa, että voi suunnitella starttaavansa ihan kesätamineissa. Lämpötilan on ennustettu olevan korkeampi kuin kesäkuussa puolikasta juostessani. Ja muistan hyvin, kuinka lämmin siinä kahden tunnin aikana tuli. Vaikka silloin epäröin kovin lyhytlahkeisia shortseja ja lyhythihaista juoksupaitaa, nyt en ajattelekaan muuta. Ongelmana on, että nuo lyhytlahkeiset shortsini alkavat olla aika loppuunjuostut: vyötärönauha ei pysy paikoillaan, lahkeet pyrkivät nousemaan liian löysinä. Jotenkin tuntuu kuitenkin hassulta mennä vielä nyt ostamaan uudet samanmoiset. Syyskuussa? Viime vuonna tähän samaan aikaan etsittiin jo pitkiä trikoita...


Valmistautuminen sunnuntaihin rytmittää koko viikkoa:

Maanantai: perusvauhtinen 7km, yritys pitää sykkeet alle 150 (onnistui huonosti)
Tiistai: lepopäivä
Keskiviikko: 6 km - 10 min hitaasti, 15 min "kisavauhtia", 10 min lönkötellen
Torstai: lepopäivä, tankkaus alkaa
Perjantai: hidashidas 5 km lenkki, päälle pitkät venyttelyt, tankkauspäivä
Lauantai: lepopäivä, ei enää tankkausta paitsi illalla urheilujuoma-/nestetankkausta 
Sunnuntai: ready-steady-flow!

Ihanaa tulevaa viikonloppua ja hyviä juoksuja! :)





2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä Maarit viikonlopun puolikkaalle! Itse menen viikonpäästä Ruissalon 10km lenkille :) t. Pipsa Turusta

Maarit kirjoitti...

Kiitos Pipsa ja paljon tsemppiä sulle Ruissaloon! Se kuulosti kivalta tapahtumalta myös. Kun aiemmin näitä mietti ja vertaili. En edes muista, miksi Tampere lopulta valikoitui. Ehkä ensi vuonna Ruissalossa...? :)