perjantai 19. syyskuuta 2014

Palauttelevaa iloittelua juoksuhameessa

Mikä mieletön palauttelujuoksuilma! Kuin ois vieläkin kesä. Syyskuun toisella puolikkaalla. Ihanaa. Loistava mahdollisuus testata Tamperetta varten myöhässä saapunutta juoksuhametta. Harvoin on työkeikalla sellainen olo, että ei haittaa vaikka menisi todella nopeasti, jotta ehdin vielä lämpöisellä kelillä raitille.

Hyvän mielen kompressiosukat. Olivat tänään juoksutestissä. Jalat painoivat tonnin eli minulla ne eivät toimi. Mutta palautteluun oivat. Ja muutenkin ihanat. :)

Rakastan kaikkea kaunista. Etenkin vaatteita ja mekkoja. Siksi juoksemisen aloittaminen oli ensin jopa identiteettikriisin paikka. Pitääkö minun luopua itselle ominaisesta mekko ja korkkarit -lookista? Minulle ei ole ollut aivan sama, millaisissa tamineissa juoksen. Ihan sporttibabeltakaan en ole tahtonut näyttää. Onneksi suurin osa hyvistä juoksuvaatteista on myös hyvännäköisiä. Tai sellaiset on mahdollista valita. Jos vaikka sama juoksukenkä on tarjolla sekä itselle miellyttävänä värinä että jonain muuna, voin helposti odottaa yhden yön, jotta saan ne ihanammat (myyjä löytää varastosta).

Käyttäisin siis juostessakin mielelläni hameita ja mekkoja. Ja niitä olenkin etsinyt koko tämän ajan. Ensimmäinen hankintani oli pelkkä hame, alerekistä. Pian seuranneella juoksulenkilläni se päällä tajusin, miksi niissä kannattaa olla housut alla. Heh. Kiinteät vielä, ettei tule useampi vyötärönauhaa vatsaa puristamaan. Käyttämätön ihanuus. Ehkä rantalentiksessä joskus...

Urheilukaupoissa on koko ajan ollut tarjolla joitain juoksuhameiden tapaisia. Osa niistä on minulle liian rajuja väritykseltään. Vaikka tämän harrastuksen myötä värisilmäni (musta-mustasta) on selvästi laajentunut, en silti halua laittaa päälleni minttua ja lilaa yhtä aikaa. Värimaailma, jota moni näkemäni juoksuhame edustaa. Keväällä epätoivoissani hommasin capri-hameen, joka on muuten kiva, mutta siinä ei ole taskuja. Paitsi avaintasku. Asettaa siis yläosalle haasteita. Jos itse kaavoittaisin moisen, huomioisin myös muutamia muutamia seikkoja etenkin hameosassa...

Caprihameessa Länsiväyläjuoksussa.

Zalandossa oli aiemmin tarjolla jopa juoksumekkoja ja yhden sellaisen sain lahjaksi. Vaikuttaa tennismekolta, mutta hame ei ole yhtä leveä ja liehuva. Merkkikin - Rono - viittaa juoksuvaateasiantuntijaan. Materiaali on periatteessa hyvä ja hengittävä, paitsi se antaa kovin paljon periksi. Pysyvästi. Alla olevien "shortsien" lahkeet venyivät niin, että eivät pysy edes lyhyellä matkalla paikoillaan. Minulla on oltava riittävän pitkät lahkeet alla, jotta helteilläkin juokseminen onnistuu ilman suurempia hankauskipuja. Mekkoa on myös pitänyt tuunata hieman: tasku puhelimelle vetokejusaumaan (sisäpuolelle) ja avaimelle rengas helman alle piiloon. Eli taskuja mekossa ei ollut. Onneksi mekko toimii loistavasti vaikka rantalentopallossa tai meloessa. Käyttöä siis löytyy, mutta juoksuhameen/-mekon etsintä jatkui.



Kiitos aktiivisen googletuksen lopulta löytyi Runningskirtsin hameet. Niitä voi tilata Hollannista laajemmasta valikoimasta tai sportygirls.fi -verkkokaupasta. Siis ihan Suomesta! Miksi en ole näitä ennen nähnyt? Ihania, piristäviä ja nähtävästi myös toimivia. Niin kaikki merkin alla olevat sivustot lupaavat.

Tässä asussa piti Tampereella taivaltaa - ilman sukkia - toisin kävi... Onneksi edes nyt.

Tänään oli testilenkki. Olisin ehkä voinut valita pienemmänkin koon. Lahkeet pysyivät hyvin paikoillaan - tai ainakin nousivat tasaisesti. Silloin toisen lahkeen reuna ei jää hankaamaan toista sisäreittä. Tosin lahkeet voisivat minulla olla vielä 2 cm pidemmät. Tuo valitsemani malli on ns. urheiluhame. Varsinaisessa juoksuhameessa on vielä lyhyemmät lahkeet, ellei aivan lahkeettomat housut. Ehdoton plussa on kolme isoa taskua. Takana olevaan menee puhelimeni eli musiikkilaite. Sivutaskuihin voisin laittaa geelejä. Hameosa oli muutoinkin mukava: riittävän leveänä ei nouse (edellisen caprihameen ongelma), mutta ei myöskään liehu liitäessä (siksi ei tennishameita). Kun tämä ihanuus vielä selvittää testit pitkillä lenkeillä ja toisaalta intervallien spurteissa, taidan olla löytänyt juoksupukeutumistyylini. Toivotaan siis taas parasta. Hyvältä jo vaikuttaa, vaikkei vieläkään 10+ -hametta ole löytynyt. Minun reisilleni.

...olen miettinyt oman juoksumekon suunnittelua ja kaavoitusta. Vinkkejä löytyisi jo millä mitalla tällä kokemuksella. Ei mikään merkki tahtoisi asiantuntija-apua? :

(Merkit mainittu vapaaehtoisesti mainostamalla, että jos omista kokemuksistani olisi jollekin jotain apua...)




Ei kommentteja: