maanantai 3. elokuuta 2015

Kohti HCM:ää, osa I

1,5 vkoa ja päivä päälle Helsinki City Marathoniin. Ensin tunsin olevani valmis - kiitos parin helpolta tuntuneen lenkin viime viikolla. Toinen niistä oli pitkis, parituntinen. Sen aikana sain kokea, miltä rankkasade tuntuu. Kun hiki valuu oikeasti silmiin sadeveden myötä ja kirvelee. Parin minuutin jälkeen ei edes viitsi hakea suojaa, koska on jo läpimärkä. Uusi juoksuhamekin vetää vettä itseensä kuin sieni. Saan puristaa sitä kuivaksi muutamaan otteeseen, ettei valu alaspäin... Niissä olosuhteissa kovin helposti toteutui vauhdinnosto viimeisen 4 km ajaksi. Kannustustakin sain. Jokaisen vastaantulijan kanssa hymyiltiin, juoksijoiden kanssa puhuttiin: "sataa", "joo, niin tekee". En ollut ainoa hullu. Ihan kiva piristys puoleksi tunniksi. Puheenaihe. Nauratti. Mutta ei ehkä tuota 4,5 tuntia...



Nyt tunnen olevani jännittynyt, jopa kauhuissani. Uutiset siitä, että helleaalto alkaa, pelottaa. En ole helleihmisiä muutenkaan. Mielestäni tänä kesänä on ollut ihan täydellinen juoksusää!!! Olen monesti sanonut ääneen, että jos on helle, en starttaa. Osaisinko olla starttaamatta? Kun kuitenkin odotan ja olen valmistautunut. Sitten pitäisi juosta vain hiljempaa. Ja muistaa juoda aina ja koko ajan, kun se on mahdollista. Ratkeaisi moni juttu, joita nyt mietin. Kuten, että laitanko ne kompressiosukat jalkaani vai en. Olivat taas viimeksi selvästi hyödyksi. Mutta kovin kuumat. Jopa nyt, kun ei ole kuuma.

Juoksun suhteen nämä kaksi viikkoa höntsäillään, kuitenkin pitäen tavoitevauhti lihasmuistissa ja kroppa hereillä. Siis pääasiassa hitaita lenkkejä. Väliin pieniä pyrähdyksiä, pätkiä maratonvauhdilla ja ehkä tällä viikolla vielä jokin lenkki kokonaan sillä. Kilometrejä selvästi aiempaa vähemmän. Jotain tällaista ohjelmaa ajattelin:

Vko 1:
Ma   Kevyt pk-lenkki, n. 6 km/45 min
Ti     Lepo
Ke    Maratonvauhtinen lenkki, 7-8 km
To    Lepo
Pe    Nousevatahtinen lenkki, 3-2-1 km, max. vähän maratonvauhtia kovempaa
La    Lepo
Su    Kevyt pk-lenkki, n. 5-6 km, lopuksi rentoja vetoja 5x100 m (ei täysiä)

Vko 2:
Ma    Lepo
Ti      10 min pk-vauhtia, 15 min maratonvauhtia, 10 min pk-vauhtia - tankkaus alkaa
Ke     Lepo
To     Kevyt pk-lenkki, n. 5 km, lopuksi rentoja vetoja 5x100m 
Pe     Lepo tai rentoa kävelyä
La     Helsinki City Marathon






Ei kommentteja: