tiistai 21. heinäkuuta 2015

Juoksukenkää paikkaamassa

Olen ollut aina hyvin tyytyväinen Asicsin Nimbuksiin. Etenkin vaimennukseen ja rullaavuuteen. Ainoa ongelma on, että ne kuluvat kovin helposti isovarpaan kohdalta puhki. Ensimmäisten kanssa taisin juosta muutaman sata kilometriäkin puhki kuluneella kengällä, vaikka kilometrejä kengälle kaikkinensa kertyikin vain himpun yli 500. Toiset olivat tältä osin moitteettomat, mutta nyt painin jälleen saman ongelman kanssa. Kynnen leikkuu auttaa, mutta se on jo myöhäistä.



Onneksi reikä on vasta kengän sisäkankaassa. Päälliverkko on vielä ehjä. Reiän havaitessani ensin ajattelin, että joko nyt. Uudethan vasta ovat. Tilastojen vilkuilu paljasti, että lähes 500 km noillakin on jo juostu. Tosin toiveissa olisi, että vielä toiset 500 km kestäisivät. Muuten tästä tulee oikeasti kallis harrastus. :)

Suutari varmasti osaisi auttaa, mutta mielikuva siitä, että kengän päälle laitetaan kunnon kumipaikka, ei houkuttanut. Ompeluitakin tekevänä omaan suuret kangasvarastot ja siitä se ajatus sitten lähti.



Tarvikkeet
Trikookangasta pieni pala - kangaskaupassa saa 10 cm palasia, siitä riittääkin useampaan paikkaan. Suosisin trikoota siksi, että mukautuu varpaiden liikkeeseen helpommin. Polyesterista tehty on materiaaleista paras, liian pehmeä kuluu itsessään pian puhki...
Kangasliimaa - läpinäkyvää, geelimäistä. Liima tulee väkisin verkosta läpi. Tärkeää on, ettei se näy päälle päin



Tee näin:
1. Leikkaa trikoosta sopivan kokoinen paikka
2. Levitä liimaa koko paikalle
3. Odota hetki, että liima alkaa kuivahtaa
4. Aseta paikka kengän sisäpuolelle paikoilleen
5. Paina hetki, että tarttuu hyvin, etenkin reunoista.

Voilà - paikattu kenkä, joka on nyt kestänyt ainakin kolme lenkkiä. Ja riittäähän tuota kangasta vielä moneen paikkaan. :) 




Ei kommentteja: