keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Alkusoitto

3.4.2013 muuttui sekä elämäni että minuuteni. Päätin laittaa lenkkarit jalkaan ja käydä juoksulenkillä. Takana lähes neljän vuoden jakso, jolloin olin vuoroin ollut liikuntakiellossa ja sen ollessa tauolla potenut liikuntapakkoa eli morkkista liikkumattomuudestani. Molemmat saman perussairauden aiheuttamana. Kunto oli lähes nollassa. Alkuvuoden olin yrittänyt nostaa sitä pilateksen ja pitkien kävelylenkkien avulla. Asenteeni liikuntaan oli - pääosin noiden viimeisten vuosien tilanteiden vuoksi, yleisen mukavuudenhalun pönkittämänä - että ei haittaisi, jos ilmankin tulisi elämässä toimeen. Mutta tiesin, että sairaus ei pysy kurissa ilman.

Aurinko paistoi, monessa paikassa oli vielä lunta. Asfaltti oli kuitenkin sula - ja hiekoitettu... Kevätfiilikset hyrräsivät siihen tahtiin, että teki mieli laittaa juoksuksi.

Sen ensimmäisen lenkin suoritin, juuri niin kuin ei pitäisi. 17 min putkeen, täysillä sykkeillä, verenmaku suussa, 10 vuotta vanhat lenkkarit jalassa. Eihän niitä ollut käytetty. Mutta kuluvat kuulema silti. Vielä toisenkin samanmoisen kamaluuslenkin tein perään, parin päivän päästä. Kunnes tajusin, että kyseisellä tavalla en ehkä rakastuisi juoksuun. Mutta jos haluaisin, keinoja siihen ehkä löytyisi.

Alkoi matka juoksun syvyyksiin. Heräsi kiinnostus ottaa selvää, miten voisin kuntoani kasvattaa, nopeuttani lisätä ja miten jaksaisin juosta yhä pidempiä matkoja. Tämä blogin tavoitteena on laittaa itselleni muistiin, mitä kaikkea olenkaan oivaltanut. Että joka kerta ei tarvitsisi keksiä pyörää uudestaan ja pysyisin itsekin perässä, miten kehitys etenee. Mielelläni myös jaan tuota tietoa muille sekä kuulen toisten kokemuksia oppiakseni ja ymmärtääkseni paremmin.

Ennen ja jälkeen sen ekan puolikkaan :) Kuvat: VK

14.6.2014 - n. puoli vuotta etuajassa - juoksin ensimmäisen puolikkaani. Mikä juoksu, mikä kokemus, mikä flow! Monelle tuo on se maali, jota kohti mennään. Minusta tuntuu, että se on vasta alkua... Nyt on kiire kirjoittaa muistiin kaikenlaista tuohon juoksuun liittyen: valmistautumiseen, suoritukseen ja palautumiseen. Että muistaisin ja oppisin kokemastani.

Tulen kirjoittamaan siis kaikesta, mitä juoksuharrastukseeni liittyy. Varaan myös oikeuden kirjoittaa välillä ihan vain päivän/viikon juoksufiiliksistä. Joskus intoudun filosofoimaan. Toisinaan varmastikin listaamaan tämän hetken parhaita juoksubiisejä...

Tervetuloa mukaan flowhun! :)


Ei kommentteja: